Nevşehir’in Kaymaklı beldesi Göynük mevkiinde define aramak için kuyuya inen 3 kişi metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

İddiaya göre, yaşları 30 ila 55 arasında değişen üç kişi, dün gece Nevşehir’in Kaymaklı beldesi yakınlarında mağaraların bulunduğu Göynük mevkiine define aramaya gitti. Üç arkadaş burada 15 metre derinliğindeki içinde su bulunmayan kuyuya girdi. İki kişinin kuyunun dibindeki metan gazından zehirlenmesinden sonra kuyudan kendi çabasıyla çıkan üçüncü kişi, telefonla jandarmayı aradı ve arkadaşlarını kurtarmak için yeniden kuyuya girdi.
Olay yerine Jandarma, AFAD, Nevşehir ve Kaymaklı Belediyesi İtfaiye ve UMKE ekipleri geldi. Gaz maskesi takarak, bellerine bağlanan halat yardımıyla kuyuya giren görevliler, önce üçüncü kişiyi çıkartıp Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırdı. Ancak hastanedeki müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Bu sabaha karşı da, diğer iki kişinin kuyunun dibindeki cesetleri çıkarıldı.
Cesetlerin çıkarılmasının ardından, kuyu bir iş makinesiyle toprak dökülerek dolduruldu ve üzeri tamamen kapatıldı.
DHA
Arkeofili | 12 Temmuz 2026
Orta Çağ’da Birlikte Gömülen Bebekler ve Yetişkinler Akraba Değilmiş
Arkeofili | 12 Temmuz 2026
Arkeofili | 12 Temmuz 2026
Shackleton’ın Son Gemisi İlk Kez Ayrıntılarıyla Görüntülendi
Zeynep Şoray | 11 Temmuz 2026
Zeynep Şoray | 11 Temmuz 2026
Bu Dinozor Kafatası, Bilinmeyen Bir Sauropod Türüne Ait Çıktı
Arkeofili | 7 Temmuz 2026
Hatay’da Neandertaller ile Binlerce Yıl Aynı Kültürü Paylaşmışız
Arkeofili | 26 Haziran 2026
Knidos Açıklarında Amforalarla Dolu Üç Bizans Batığı Keşfedildi
Arkeofili | 22 Haziran 2026


You must be logged in to post a comment Login