350 Yıllık Soylu Kadın Kocasının Kalbi ile Birlikte Bulundu

Fransa’da bir manastırda kurşun tabutun içinde kıyafetleriyle birlikte bulunan 350 yıllık soylu kadının yanında kocasının kalbi bulundu.

17. yüzyıldan kalma bedeni günümüze kadar çok iyi koruyan kurşun tabut, Fransa’nın Kuzeybatı kenti Rennes’te ortaya çıkarıldı.

145 santimetre boyundaki ceset, Mart ayında Saint-Joseph Manastırının şapelinde taş bir mezarın içinde keşfedildi.

soylu kadının tabutu

Ceset büyük olasılıkla 1656 yılında 60’lı yaşlarında ölen Louise de Quengo’a ait. Geçtiğimiz Salı günü arkeologlar tarafından yapılan açıklamaya göre, dulun hemen yanında kocası Toussaint de Perrein’in kalbi bulundu. Louise de Quengo’nun kocası öldükten sonra kalbini sakladığı düşünülüyor.

Alanda aynı zamanda dört tane daha kurşun tabut ve 800 tane mezar daha bulundu. Fakat onların günümüze kadar çok iyi korunarak gelmiş dul Quengo’nun tersine sadece iskeletleri vardı.

Dul Quengo’nun pelerinin altında ellerinin haç tutar vaziyette bulunduğunu söyleyen arkeologlar, kadının pelerinin ve ayakkabılarının yanısıra beyninin, saçlarının ve iç organlarının da hala sağlam olduğunu belirtiyor.

kocasının kalbini sakladığı kutu

theguardian

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü mezunu. İstanbul Üniversitesi Prehistorya Bölümü Yüksek Lisans mezunu. Aynı üniversitede Doktora adayı. İletişim: ermanbu@gmail.com

You must be logged in to post a comment Login