Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması için yapılacak oylamanın 5 Temmuz’da gerçekleşmesi bekleniyor.

Yaklaşık 22 yıldır UNESCO listesine girebilmesi için gösterilen çabalar sonucu, yapılacak oylamadan olumlu sonuç çıkması hedefleniyor. Daha önce Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi’nin (ICOMOS) Efes hakkında yolladığı iki önrapor da olumluydu ve Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, “Bize bugün gelen ön rapora göre artık Efes, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne girmiştir diyebiliriz” demişti.
Almanya’nın Bonn kentinde düzenlenecek 39. Dünya Mirası Komitesi Oturumu 3 Temmuz’da başlayacak. Efes Antik Kenti’nin ise 38. gündem maddesi olması nedeniyle kararın 5 Temmuzda çıkması bekleniyor.
Efes Antik Kenti’ni 2014 yılında 1.873.701 kişi ziyaret etmişt
Begüm Bozoğlu | 18 Nisan 2026
Begüm Bozoğlu | 18 Nisan 2026Orta Çağ Satrancı Irklar Arası Uyumu ve Saygıyı Teşvik Ediyordu
Begüm Bozoğlu | 18 Nisan 2026
Begüm Bozoğlu | 17 Nisan 2026
Begüm Bozoğlu | 17 Nisan 2026Neandertallerin Sıradışı Alet Çantası: Gergedan Dişinden Aletler
Arkeofili | 31 Mart 2026
Begüm Bozoğlu | 24 Mart 2026
Arkeofili | 28 Şubat 2026

You must be logged in to post a comment Login