Irak Ulaştırma Bakanı: İlk Uzay Üssünü 7000 Yıl Önce Sümerler İnşa Etti

Irak Ulaştırma Bakanı, ilk uzay üssünün 7000 yıl önce Irak’ta Sümerler tarafından inşa edildiğini söyledi. Bakan ayrıca Sümerlerin binlerce yıl önce uzay gemileriyle Plüton’u ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi.

Irak Ulaştırma Bakanı: İlk Uzay Üssünü 7000 Yıl Önce Sümerler İnşa Etti

Irak Ulaştırma Bakanı Kazem Finjan, dünyanın ilk havaalanının MÖ. 5000 yılında Irak’ta inşa edildiğini söyledi. En eski toplumlardan olan antik uygarlık Sümerlerin uzay gemilerini kullandığını belirten Finjan, bu yolla Plüton’u da keşfettiklerini iddia etti.

Akademik Şii Araştırmalar Merkezi’nden araştırmacı Hayder al-Khoei, “Oldukça ilginç bir açıklama ve kimsenin bu açıklamaya karşı çıkacak cesareti olduğunu sanmıyorum” diyor.

Sümerlerin MÖ. 5500 yılından MÖ. 4000 yılına kadar Güney Mezopotamya’da (Bugün için Güney Irak) varlık gösterdiği, tarım, ticaret ve dokuma, seramik ve metal işçiliği gibi zanaat alanlarında geliştikleri biliniyor.

The New Arab’ın aktardığına göre, bakan Finjan, Sümer uygarlığının yaratılış miti ve güneş sistemi anlayışlarına dair araştırmalar yapan Rus profesör ve Sümer uzmanı Samuel Kramer’in çalışmalarına atıfta bulundu.

Irak’ın Zi Kar kentinde bugüne kadar Sümer kentleri Eridu ve Ur gibi birçok antik kalıntı bulundu. Bu bölgede ayrıca antik tapınak Ur Zigguratı da bulunmuş ve 1930 yılında arkeolojik kazıları yapılarak kısmen restore edilmişti.

Middle East Monitor’un aktardığına göre Ulaştırma Bakanı Finjan, dünyanın ilk uzay üssünün Zi Kar kentinde inşa edildiğini, Sümerlerin diğer gezegenlere gitmek için burayı kullandıklarını iddia etti.

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü mezunu. İstanbul Üniversitesi Prehistorya Bölümü Yüksek Lisans mezunu. Aynı üniversitede Doktora adayı. İletişim: ermanbu@gmail.com

You must be logged in to post a comment Login