Restorasyon Yapan Yetkili Kişinin Diploması Sahte Çıktı

Antalya’da restorasyon çalışmalarına ve arkeolojik kazılara katılan mimar diplomalı bir kişinin diploması sahte çıktı.

Antalya’da şüpheli şahsın da restorasyon projesinde yer aldığı Selçuklu av köşkü.

42 yıldır mimar ve şantiye şefi olarak çalışan, Antalya’da restorasyon çalışmalarında ve arkeolojik kazılarda görev alan bir kişinin diplomasının sahte olduğu anlaşıldı.

Hürriyet’ten Salim Uzun’un haberine göre, Antalya Valiliğine gönderilen bir şikayet dilekçesinde, kendisini Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1980 yılı mezunu olarak tanıtan kişinin diplomasının sahte olduğu ihbarı yapıldı.

İlgili birimler, kişinin özel ve kamu projeleri öncesinde ibraz ettiği noter onaylı mezuniyet geçici belgesini Gazi Üniversitesi ile paylaştı. İlk yapılan incelemede; belge suretinin sahte, bazı bilgilerin ise başka bir mezuna ait olduğu tespit edildi.

(İlgili: Yılanlı Sütun’a Restorasyon Sırasında İsim Kazınmış)

Antalya Valiliği, ilgili şahısın 2016 yılında Selçuklu dönemine ait Av Köşkü’nün ve 2018 yılında yine Selçuklu dönemine ait Antalya Mevlevihanesi’nin restorasyonunda görev aldığını belirledi. Hıdırlık Kulesi ve çevresinde 2021 yılında başlatılan arkeolojik kazılarda da şantiye şefi olarak görev yaptığı tespit edildi.

Antalya Valiliği’nden yetkililer, Tekinaslan’ın başta iddiayı reddettiğini belirtip, “Konuyu üniversite birimlerine soracağımızı söyleyince maalesef mimarlık diplomasının sahte olduğunu kendisi de doğruladı.” açıklamasında bulundu.

Hürriyet’in ulaştığı şüpheli şahıs ise konu hakkında açıklama yapmak istemediğini bildirdi.

Gazi Üniversitesi’nden gelecek resmi yazının ardından kişi hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak. Ayrıca üniversite yönetimi de şahıs hakkında soruşturma başlattı.

Arkeofili editöryel servisi. İletişim: arkeofili@gmail.com

You must be logged in to post a comment Login