Danimarka’da Bir Müzede Selfie Çekmek 750 Lira

Danimarka’da Kopenhag’ta yer alan bir müze, selfie çekmeyi ücretli hale getirdi. Eğer Glyptoteket isimli müzede selfie çekmek istiyorsanız türk parasıyla tam 750 lira ödemeniz gerekiyor.

Antik Yunan ve Roma heykellerinin sergilendiği müzede normal fotoğraf çekmek serbest fakat tripod ya da selfie çubuğu kullanmak yasak. Eğer selfie çekmekte ısrarcıysanız müzenin güvenlik görevlilerinden birini istemek zorundasınız. Çünkü müze yönetimi ancak güvenlik görevlisi eşliğinde selfie çekimine izin veriyor.

Müzenin güvenlik görevlilerinin eşlik etmesi ise saat başı 650 kron. Ayrıca müze, güvenlik görevlilerinin en az üç saatliğine size eşlik etmesine izin veriyor. Bu da toplamda 750 Liraya mal oluyor.

Glyptoteket Müzesi yetkililerinin yaptığı açıklamada, eserlere zarar gelmemesi için bu yola başvurulduğunu, fiyatın pahalı olmasının sebebinin ise güvenlik giderlerini karşılamak olduğu bildirildi.

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü mezunu. İstanbul Üniversitesi Prehistorya Bölümü Yüksek Lisans mezunu. Aynı üniversitede Doktora adayı. İletişim: ermanbu@gmail.com

You must be logged in to post a comment Login