Tarih Boyunca En İlginç 7 Seks Oyuncağı

Falluslar –yapay erkeklik organları- aslında hiç de yeni bir keşif değil. Hatta en erken örneği günümüzden yaklaşık 30.000 yıl öncesine tarihleniyor. Arkeologlar aşağıda 1. sırada gördüğünüz Almanya’da bulunan örnek ve benzerlerine “buzul çağı batonları” adını verdi. Arkeolog Timothy Taylor konu hakkında şöyle konuşuyor: “Buzul çağı batonlarının boyutlarına, şekillerine ve bazen de aşikar sembolizme bakarak, en açık ve en basit açıklamadan kaçınmak iki yüzlüce geliyor. Ama bu açıklamadan uzun bir süre boyunca kaçınıldı”

Araştırmacılara göre, ilk seks oyuncakları; taş, tahta ve katran gibi kolay şekil verilebilir maddelerden yapılmış.

İşte tarih boyunca seks oyuncakları:

7- 15. Yüzyıl

15. yüzyılda Çinli kadınlar, tahtadan ve dökülmüş bronzdan seks oyuncakları kullanmış. Çinli erkekler birden fazla kadınla evlenebiliyormuş. Erkekler tüm kadınlarla ilgilenemediği için, erkeklik organı benzeri seks oyuncaklarının, kadınları aldatmaktan ve lezbiyenlikten uzak tutacağını düşünmüşler.

6- 5. Yüzyıl

MÖ 5. yüzyıldan önce Antik Yunan’da deriden yapılan seks oyuncakları dışında, “olisbokollikes” adı verilen erkeklik organı benzeri galeta/grissini/ekmek çubukları kullanılıyordu. (Olisbo = dildo, kollix = ekmek)

5- MÖ. 6.000 – MÖ. 4.000

Oyulmuş geyik boynuzu fallus. İsveç’te Mezolitik zamana tarihlenen bir kazıda bulundu.
Arkeolog Martin Rundkvist bu fallusla ilgili şöyle konuştu: “Dildo dışında birçok başka amaç için de kullanılmış olabilir, ama kuşkusuz o zamanki insanlar penisle olan benzerliğin farkında olmalı.”

4- Neolitik Dönem

Oyulmuş kireç taşından fallus. Dorset, İngiltere’de Maumbury Rings kazısından.

3- Yaklaşık MÖ. 12.000

Piercing, dövme ve yara izleri taşıyan oyma fildişi fallus. Fransa’da, Azilian ve Magdalenian kültürleri bulunan Mas d’Azil Mağarası’nda bulundu.

2- MÖ 12.000

İzler taşıyan sünnetli ya da geriye çekilmiş derisi olan portatif falluslar

1- MÖ. 29.000

Güneybatı Almanya’daki Hohle Fels Mağara’sında bulunan Paleolitik taş fallus. Öğütülmüş, cilalı ve çizilmiş, ince taneli silt taşından.

Fallus ayrıca bir taş balta olarak kullanılmış.

Arkeofili editöryel servisi. İletişim: arkeofili@gmail.com

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply