Silivri’de Helenistik Dönemi Mezar Taşı Bulundu

İstanbul’un Silivri ilçesinde yürütülen yer altı çalışmalarında Helenistik döneme ait mezar taşı bulundu.

Silivri'de Bizans Dönemi Mezar Taşı Bulundu

Silivri’nin Fatih Mahallesi’nde İSKİ’nin yürüttüğü atık su yer altı çalışmaları sırasında Helenistik döneme ait olduğu düşünülen, üzerinde kadın, erkek ve at figürlerinin yer aldığı mezar steli bulundu.

Üzerinde kadın, erkek ve at figürlerinin yer aldığı, bozulmadan günümüze kadar ulaşabilen mezar steli, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Silivri'de Bizans Dönemi Mezar Taşı Bulundu

İlçenin hem tarım hem de tarihi sit alanı olarak ilan edilmesi söylemini yineleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Bölgemizin zenginliklerini korumalı, bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Zengin bir tarihi mirasa ve geniş tarım topraklarına sahibiz. Bölgemiz tarım ve tarihi sit alanı olarak korunmalı. Geçtiğimiz aylarda da bir kazı çalışması sırasında 5000 yıllık bir savaşçı mezarı bulunmuştu. Bu gelişmeler ilçemizi dünyaya duyurmak konusunda, tarih turizmi açısından çok güzel bir fırsatlar” dedi.

5000 yıllık savaşçı mezarı bulunmuştu

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından Silivri’de bir inşaat alanında gerçekleştirilen kurtarma kazısında Türkiye’de bulunmuş ve kazısı yapılarak tamamen ortaya çıkarılmış ilk ve en eski, 5 bin yıllık kurgan tipi mezar bulunmuştu. Mezarın kuzeyden gelen tunç çağında yaşamış önemli bir askere ait olduğu düşünülüyordu.

Silivri’de Bronz Çağına Ait 5000 Yıllık Kurgan Tipi Mezar Bulundu

Tüm Ayrıntılarıyla İstanbul’da Bulunan 5.000 Yıllık Kurgan Mezar


(Bu haberde düzeltme yapılmıştır.)

Arkeofili editöryel servisi. İletişim: arkeofili@gmail.com

You must be logged in to post a comment Login