Netflix’in çekeceği Göbeklitepe ile ilgili yeni dizide Beren Saat, özel güçleri olan bir kadını canlandıracak.
Göbeklitepe’de yaşayan Atiye adlı özel güçleri olan bir kadını canlandıracak olan Beren Saat, Netflix dizisi için çalışmalara başladı.
Netflix, Türk yapımı ilk orijinal dizisi olan Hakan: Muhafız’dan sonra Beren Saat’in başrolünde oynayacağı dizisinin ayrıntıları belli oldu. Beren Saat, dizide özel güçleri olan bir kadını canlandıracak.
(Netflix’ten Göbeklitepe’yi Anlatan Fantastik Dizi Geliyor)
21 Kasım tarihinde Netflix Türkiye, sosyal medya hesabından ikinci orijinal dizinin de yolda olduğu müjdesini vermiş ve hazırladığı kolaj videoda, yabancı kadın oyuncuların arasında Beren Saat’e yer vererek “Hoş Geldin” yazmıştı.
Instagram’dan paylaştı
Beren Saat, dizi hakkında herhangi bir açıklama yapmazken, senaryo çalışmalarına başladığı ilk paylaşımını Instagram hesabından yaptı.
Beren Saat, Netflix’in yeni dizisi için senaryo okuma çalışmalarına başladı. Haberi sosyal medyadan duyuran oyuncu ‘ilk gün’ notuyla bu fotoğrafını paylaştı.
Mart sonunda çekimler başlıyor
Netflix’in Göbeklitepe hakkında yapacağı dizinin hikayesi, Şengül Boybaş’ın ilk romanı ‘Dünyanın Uyanışı’ndan uyarlanacak. Senaryo yazım süreci devam eden dizinin çekimleri Mart sonunda Göbeklitepe’de başlayacak.
Kazıların başladığı 1995 yılından itibaren uygarlığın kökeni hakkındaki görüşleri değiştiren Göbekli Tepe, belki de tüm insanlığın tarihini baştan yazabilecek bir öneme sahip. Hayvan figürleriyle yontulmuş taşları ve T biçimli sütunlarıyla 12.000 yıllık dairesel yapılar, tarım devriminden ve hatta çanak çömlek yapımının icadından bile daha eski.
(Göbekli Tepe’de Kafatası Kültüne Dair Yeni Kanıtlar Bulundu)
Uzmanlar daha önce, avcı-toplayıcıların yerleşik düzene geçip tarım yapması sonucu anıtsal alanların yapıldığını düşünüyorlardı. Fakat tarıma geçilmeden önce avcı toplayıcı insanlar tarafından inşa edilen Göbekli Tepe, tüm bu düşünce sistemini değiştirdi.
Göbekli Ttepe’deki T biçimli dikilitaşların en büyüğünün ağırlığı 16 tonu aşıyor. Bu taşları yontmak ve yakındaki taş ocağından taşımak, çok sayıda insan ve hepsini doyuracak miktarda yiyecek gerektiren zorlu bir organizasyon gerektiriyor.
Burada şimdiye kadar yapılan kazılarda bu insanların yerleşik bir hayat sürdüğüne dair bir kanıt bulunamadı. Bu yüzden Göbekli Tepe’nin dönemsel bir toplanma ve şölen yeri olduğu düşünülüyor.
You must be logged in to post a comment Login