Küçük Ayak olarak bilinen 3.67 milyon yaşındaki Australopithecus iskeletindeki ön kol eğriliği, düşme sonucu gerçekleşmemiş olabilir.
Araştırmacılar, “Küçük Ayak” olarak bilinen 3.67 milyon yaşındaki Australopithecus iskeletinde gözlemlenen ön kol eğriliğinin, daha önce önerildiği gibi, bir ağaçtan çocuklukta düşme sonucu meydana gelmemiş olabileceğini öne sürüyorlar.
Güney Afrika, Sterkfontein’de bulunan 3.67 milyon yaşındaki StW 573 (“Küçük Ayak”) Australopithecus, hominin fosil kayıtlarında bilinen en eksiksiz iskelet.
(Sahelanthropus Tchadensis’in Hominin Olmadığı Anlaşıldı)
Kaşifler, ön kolundaki belirgin eğriliğin çocukluk yaşlarında bir ağaçtan düşme sonucunda olduğunu öne sürüyorlar. Bu erken Australopithecus’un önkolunda akut plastik eğriliğine maruz kaldığını söylüyorlar. (Genç çocuklarda travmatik bir düşüş yaşadıktan sonra görülen bu deformite, gençlerdeki kemiklerin yetişkinlere kıyasla daha elastik olmasından kaynaklanıyor.)
UC Riverside, Chaffey College ve New York Üniversitesi’nden araştırmacılar, bu hipotezi geniş bir maymun, hominin ve modern insan örneğinde eliptik Fourier şekil analizi kullanarak test etti. Ek olarak, araştırmacılar karşılaştırmalarına bu patolojiyi sergileyen insanların klinik vakalarını da dahil ettiler.
Journal of Human Evolution’da yayınlanan yeni araştırma, Küçük Ayak’ın ön kolunun aşırı eğriliğinin en çok orangutanlara benzediğini ve diğer maymunlarda ve diğer bazı erken homininlerde gözlemlenen doğal bir eğrilik derecesini yansıttığını gösteriyor.
Bu tür bir eğrilik, mevcut maymunlar ve birçok erken hominin arasında normal bir anatomik özellik. Ön ayakların, harekette alışkanlık olarak kullanıldığı davranışlara bir tepki olduğu düşünülüyor.
Önkol eğriliği, gorillere en çok benzeyen en eski insansı Sahelanthropus tchadensis (altı milyon yıldan daha önceye tarihlenen) de dahil olmak üzere diğer erken fosillerde de bulundu.
Bu nedenle, hem Sahelanthropus’un hem de Küçük Ayak’ın ön ayağının hareketteki bir rolden tam olarak kurtulmadığı görülüyor.
Chaffey College. 29 Aralık 2020.
Makale: Araiza, I., Meyer, M. R., & Williams, S. A. Is ulna curvature in the StW 573 (‘Little Foot’) Australopithecus natural or pathological?. Journal of human evolution, 151, 102927.
You must be logged in to post a comment Login