Deşifre edilen 1.800 yıllık Mısır papirüsü, Taromeway adlı kadının bir adama “erotik bağlama büyüsü” yaptığını ortaya koydu.
1.800 yıllık bir Antik Mısır papirüsünü deşifre eden araştırmacılar, Taromeway adındaki bir kadının, Kephalas adındaki bir adamı etkilemek için “erotik bağlama büyüsü” yaptığını ortaya çıkardı.
Papirüsün üzerinde bir çizimde, Mısır’ın çakal başlı tanrısı Anubis, çıplak tasvir edilen Kephalas’a bir ok atarken tasvir edilmiş. Anubis’in attığı ok, Kephalas adlı erkeğin Taromeway’e karşı şehvetini alevlendirmek için tasarlanmış.
(Antik Mısır’dan Aşk Büyüsü Papirüsü Deşifre Edildi)
Antik Mısır yazı dili Demotik ile yazılan büyüde, bir hayalet (“nekropol insanının asil ruhu”), Kephalas’ı bulması ve Kephalas, erkek organlarıyla onun dişi organlarını kovalarken şehvet dolu bir arzu içinde Taromeway’i arayana kadar, öğlen, akşam ve her zaman ona endişe vermesi için çağrılıyor.
Oldukça uçuk imalar bulunan büyüde, Kephalas’ın, dünya’da istediği başka hiçbir kadın yokken ve Taromeway’in peşinden çılgınca koşarken, ufukta asla kaybolmayan bir takımyıldız olan Büyük Ayı’nın diğer tarafına geçmesi isteniyor.
“Erotik bağlama büyüleri” olarak adlandırılan diğer büyüler, Antik Mısır’dan zaten biliniyordu, ancak bunlar daha çok kadın arayan erkekler tarafından kullanılmaktaydı.
Bu insanlar kimdi?
Taromeway’in neden Kephalas’ı bu kadar çok istediği veya onu gerçekten elde edip edemediği bilinmiyor.
Araştırmacılar Taromeway’in büyüyü yazdırmak için muhtemelen bir rahip gibi bir uzmana ödeme yaptığını söylüyor.
Taromeway ve Kephalas’ın farklı etnik gruplardan olması mümkün. Taromeway kesinlikle Mısırlı iken, Kephalas ve annesinin Yunanca isimleri var.
(Atina’da 2.500 Yıllık Kuyuda Lanet Yazılı Tabletler Bulundu)
Bu büyü yazıldığı sırada Antik Mısır, Roma kontrolü altındaydı; Bu süre zarfında Mısırlılar Yunan isimlerine adapte oldular, ancak Taromeway’in Kephalas’a karşı olan cinsel düşkünlüğü etnik sınırlara takılmış olabilir.
Büyü yazıldığında, papirüs muhtemelen bir mezara yerleştirilmiş olmalıydı ve büyüde çağrılan “hayalet” oraya gömülen kişinin ruhu olacaktı.
Daha önce tercüme edilmemiş olan papirüs, şimdi Michigan Üniversitesi’nin koleksiyonunda yer alıyor. Önceki araştırmaya göre, papirüsün hangi siteden olduğu konusunda net olmayan bilgiler var, ancak onunla birlikte edinilen diğer papirüslerin çoğu, Mısır’ın Fayyum bölgesindendi.
Makale: Ritner, R. K., & Scalf, F. (2019). Anubis, archer figures and demotic magic. Göttinger Miszellen: Beiträge zur ägyptologischen Diskussion, (259), 185-212.
You must be logged in to post a comment Login