Keçi-balık petroglifi, Antik Mısırlıların burç sembollerine ilişkin anlayışına ve Oğlak burcunun kökenine dair yeni bilgiler veriyor.
Antik Roma'da gladyatör dövüşleri, yalnızca savaşçıların ve imparatorların değil, aynı zamanda tutkulu hayranlarının da odak noktasıydı.
Gladyatör II adlı film, Kolezyum'da gerçekleşen bir deniz savaşını konu alıyor ve bu vahşi ve pahalı gösteriler gerçekten yaşandı.
Köpek cinslerinin beyin boyutları ile ilgili bir çalışma, daha büyük beynin her zaman daha zeki köpek anlamına gelmediğini ortaya koydu.
Sibirya’nın donmuş topraklarında, bıyıkları ve pençeleri bile korunmuş 35.000 yıllık bir kılıç dişli kedi yavrusu bulundu.
1914 doğumlu Sümerolog, tarihçi ve yazar Muazzez İlmiye Çığ, 17 Kasım 2024 tarihinde, 110 yaşında hayatını kaybetti.
Yeni araştırmaya göre, karanlık çağdan sonra Antik Yunan'ın kültürel yükselişi aslında daha önce düşünülenden bir asır önce başlamıştı.
Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki yer alan Hadrianopolis antik kentinde, Süleyman Peygamber’in tasvir edildiği nadir bir kolye ucu keşfedildi.
Arkeologlar, Hadrianus Duvarı yakınlarında, solak bir gladyatörü betimleyen nadir bir bıçak sapı ortaya çıkardı.
İnkalar, verileri kaydetmek için 'khipu' adı verilen gizemli ipler kullanıyordu. Şimdi bu kayıt sistemini anlamaya bir adım daha yaklaştık.
Vezüv Yanardağı patladığında Pompeii'de ölen bir kişinin kalıntıları 2018'de bulunduğunda, bu kişi tarihin en şansız insanı ilan edilmişti.
Araştırmacılar, ilk kez boynunun arka kısmında büyük bir hörgüç olan mumyalaşmış bir yünlü gergedan fosili keşfettiler.
Zor doğumlar, insanların büyük beyinleri ve dik yürümeye uygun pelvis yapıları arasında bir denge sağlama zorunluluğundan kaynaklanmıyor.
Mısır'ın Hierakonpolis yerleşiminde, hayvan boynuzlarının kasıtlı deformasyonuna dair bilinen en erken kanıtlar ortaya çıkarıldı.
Şanlıurfa'da yer alan Karahantepe'de yürütülen kazı çalışmalarında, çok sayıda kurt çenesi, leopar, akbaba ve tilki kemikleri bulundu.
Belçika’da cenin pozisyonunda gömülmüş bir iskeletin, aslında 2.500 yıl içinde yaşamış en az beş kişiye ait kemiklerden oluştuğu anlaşıldı.
Mısır'daki antik liman kenti Thonis-Heracleion'da bulunan pişmiş toprak figürinlerdeki parmak izleri, dönemin zanaatkarlarına ışık tutuyor.
Pompeii’deki kurbanların DNA'sını inceleyen bilim insanları, korkudan sinmiş bir ailedeki kişinin anne değil, bir erkek olduğunu keşfetti.
İsveç’teki Demir Çağı mezarlığında, mezarına demir katlanır bıçak saplanmış olarak gömülen bir kadına ait sıra dışı bir mezar bulundu.
Mısır'da, vali I. Djefaihapi'nin 4.000 yıllık anıtsal mezarının daha önce erişilemeyen bir bölümünde, kızı Idy'nin mezar odası keşfedildi.