İnsanlık tarihindeki bilinen en eski alfabetik yazıya dair kanıtlar, Suriye'deki bir mezardan çıkarılan kil silindirler üzerinde bulundu.
Avcı-toplayıcılar üzerine yapılan bir araştırma, çocukların insanlık tarihinin yüzde 99'u boyunca nasıl öğrendiklerini açıklıyor.
Aslanlar ve sfenkslerle süslenmiş 2.600 yıllık bir Frig yazıtı nihayet çözüldü ve 'tanrıların annesi' olarak bilinen tanrıçadan bahsediyor.
Cüce tanrı Bes'i betimleyen bir Mısır kabındaki kalıntıların analizi, bunun bir miti canlandırmak için kullanılmış olabileceğini gösteriyor.
İspanya’nın kuzeyinde, geçmişte Neandertallerin yaşadığı bir mağarada, 15 deniz fosilinden oluşan bir koleksiyon bulundu.
Korkunç sesler çıkaran bu Aztek enstrümanının, savaş meydanında düşmanların yüreğine korku salmak için kullanılmış olabileceği düşünülüyor.
Göbeklitepe ile birlikte Taş Tepeler'den biri olan Sefertepe hakkında merak ettiklerimizi kazı başkanı Doç. Dr. Emre Güldoğan'a sorduk.
Tekerlek yaklaşık 6.000 yıl önce icat edilse de, Levant'taki yeni bulgular, tekerlek benzeri teknolojilerin çok daha eskiye dayandığını gösteriyor.
Tacikistan'da bulunan 150.000 yıllık kaya sığınağı, Homo sapiens, Neandertal ve Denisovalıların kullanıldığı 'göç yolu' üzerinde yer alıyor.
Atalarımız, kiminle üreyeceği konusunda pek seçici değildi ve bu eski ilişkilerin izleri bugün hâlâ genomlarımızda görülebiliyor.
Bu insanların farklı bir tür oldukları kabul ediliyordu, fakat daha sonra modern insanlardan neredeyse ayırt edilemez oldukları anlaşıldı.
Yaklaşık 30.000 yıl öncesine tarihlenen ve hem insan hem de hayvan figürleri içeren seramikler, çocuklar tarafından yapılmış gibi görünüyor.
15.800 yıllık taş levhalar üzerindeki çizimler, ağ balıkçılığı uygulamalarının bilinen tek Üst Paleolitik dönem tasvirleri olabilir.
Peru'da, göğüsleri açılarak kurban edilmiş 76 çocuğun ve 2 yetişkinin kalıntılarını barındıran 700 yıllık bir tümülüs keşfedildi.
Dünyanın en eski yazı sisteminin kökenleri, Mezopotamya'da ticarette kullanılan mühürlerdeki sembollere dayanıyor.
Neandertal ve Homo sapiens mezarlarını inceleyen araştırma, iki türün ölülerini nasıl defnettiğine dair benzerlikler ve farklılıklar buldu.
Ragnarök'ün habercisi olan efsanevi Fimbulwinter, MS 536'dan sonra yaşanan bir dizi zorlu yıldan esinlenmiş olabilir.
Ayaklarında asma kilit ve boynunda demir orakla gömülen Zosia'nın asla ölümden geri dönemeyeceği düşünülüyordu.
Arkeologlar, Vergina’daki Kraliyet Mezarlarından birinde bulunan bir tuniğin Büyük İskender’e ait olduğuna dair kanıtlar ortaya çıkardı. Antik Makedonya kralı olmanın birçok ayrıcalığı arasında, yalnızca kraliyet...
Yeni bir araştırma, öpüşmenin primatlarda görülen bir tımarlama davranışından ortaya çıktığını öne sürüyor. Peki bu doğru mu?