Yunanistan’da 300,000 Yıl Önce Avlanmış Fil İskeleti Bulundu

Yunanistan’ın Arkadya bölgesinde, MÖ 300,000 ila 600,000 yıllarına tarihlenen, ve kesici taş aletlerle birlikte bulunan tam bir fil iskeleti ortaya çıkarıldı. Araştırma Güney Yunanistan Paleontoloji departmanı ve Tübingen Üniversitesi ortaklığıyla yapılıyor.

Athens-Macedonian Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, kemikler Peloponez’deki Arkadya bölgesinin Megalopolis şehrinde bulundu. Marathousa 1 ismi verilen kazı alanı 2013’te keşfedilmişti. Alanda Alt Paleolitik döneme ait bulgular ortaya çıkarılıyor.

Araştırmacılar fil kemikleriyle birlikte başka fauna ve flora kalıntıları ile, taş aletler de keşfetti. Böylece o dönemde yaşayan insanların, filleri kesebilmek için taş aletler ürettiği ortaya çıkarılmış oldu.

Haber ajansı, bu alanın tüm Balkanlarda “katliam pozisyonunda” duran bir filin bulunduğu, yani bir filin avlanıp yendiğinin kesin olarak görüldüğü tek yer olduğunu söylüyor. Bu durum, filin yanında onu kesmek için kullanılan taş aletlerin de keşfedilmesiyle kanıtlanıyor.

Greek Reporter, Anastassios Adamopoulos

Robert Kolej’de okuduktan sonra, Kanada-McGill Üniversitesi’nde Antropoloji ve Klasik Tarih bölümlerini bitirdi. Koç Üniversitesi’nde Tarihöncesi Arkeoloji alanında yüksek lisans yaptı. 2015-2017 yılları arasında İstanbul’daki Pera Müzesi’nde koleksiyon sorumlusu olarak görev yaptı. Şu anda A.B.D.’deki Notre Dame Üniversitesi’nde doktora yapıyor.

You must be logged in to post a comment Login