Üniversitede 1500 Yıllık Sütun Başlıklarına İşkence

Koç Üniversitesi’nin bahçesinde sergilenen 1500 yıllık Bizans sütun başlıkları küllük olarak kullanılıyor.

Üniversitede 1500 Yıllık Sütun Başlıklarına İşkence

Türkiye’de her gün hem yetkililer hem defineciler tarafından gerçekleşen kültür varlıkları tahribatı üniversitelere de sıçradı. Koç Üniversitesi’nde bazı kişiler, MS. 6. yüzyıl Bizans sütun başlıklarının üstünde sigara söndürüyor.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nden koleksiyon olarak okula getirilen ve burada sergilenen tarihi başlıklar her sene müze denetimine tabi tutuluyor. Düzenli aralıklarla konservasyon çalışmasından geçirilerek Koç Üniversitesi’nin bahçesinde sergilenmekte olan Bizans sütun başlıkları, öğrencilerin zulmüne uğruyor.

Üniversitede 1500 Yıllık Sütun Başlıklarına İşkence

Geçtiğimiz gün üniversite öğrencilerinin kurduğu Facebook sayfasında bir öğrencinin paylaştığı fotoğraflarla gözler önüne serilen tahribat, diğer öğrenciler tarafından da büyük tepki aldı. Bazı öğrenciler bunu yapan kişinin linç edilmesi(!) önerisi getirirken, bazıları da kamera kayıtlarından yapan kişinin bulunup gerekli cezayı almasını istedi.

Fotoğrafları Facebook’ta paylaşan öğrenci, okuldaki tarihi eserlerin üstünde sigara söndürülme olayının ilk defa olmadığını ve bu olayın sürekli tekrarlandığını söyledi.

Üniversitede 1500 Yıllık Sütun Başlıklarına İşkence

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü mezunu. İstanbul Üniversitesi Prehistorya Bölümü Yüksek Lisans mezunu. Aynı üniversitede Doktora adayı. İletişim: ermanbu@gmail.com

You must be logged in to post a comment Login